Er zijn al 6167 VvE's met een eigen website op VvE-site!

Wat te doen in geval van nood?

-advertorial-

Een appartementencomplex is doorgaans van vele gemakken voorzien. Toch kan zich ook in uw omgeving een calamiteit voordoen waarbij de lift niet meer gebruikt mag worden. Voor die situaties zijn er de bekende vluchtroutes. Maar als je slecht ter been of rolstoelafhankelijk bent, kan zo’n trappenhuis opeens een onneembare barrière worden.

In zulke situaties is een evacuatiestoel onontbeerlijk. Het Nederlandse bedrijf BSURE heeft een unieke evacuatiestoel ontwikkeld – de EXSIT – die in één beweging gebruiksklaar is, die heel eenvoudig is te bedienen en bovendien is voorzien van een rem. Met die rem kunt u het afdalen van een trap zelf volledig sturen en beheersen en dat geeft een enorm gevoel van veiligheid.

Deze evacuatiestoel heeft een eigen gewicht van 15 kg en is ontworpen voor het veilig vervoeren van mensen tot maximaal 200 kg. De stoel wordt goed zichtbaar in het trappenhuis geplaatst en is met een simpele trekbeweging uit de muurklem te halen. Door vervolgens enkel de zitting naar beneden te duwen is de stoel direct gezekerd en klaar voor gebruik. Pictogrammen op de achterzijde van de stoel laten u duidelijk zien hoe de stoel gebruikt dient te worden.

De overheid wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis kunnen blijven wonen, ondanks eventuele handicaps. Dat geldt dus ook voor niet-zelfredzame personen. Een Vereniging van Eigenaren die rekening wil houden met al haar leden nu en in de toekomst zou eigenlijk niet moeten twijfelen aan nut en noodzaak van zo’n eenvoudige en alleszins betaalbare veiligheidsvoorziening. Als u bijvoorbeeld in geval van een brand moet ontruimen dan wilt u uw niet-zelfredzame medebewoner toch niet achterlaten? Bij een afschrijving van nog geen € 200 per jaar kan ook uw VvE inhoud geven aan de solidariteitsgedachte en de participatiesamenleving.

De website van BSURE www.justbsure.com informeert u uitgebreid over aanschaf en gebruik van de EXSIT evacuatiestoel. Ook kunt u er zich aanmelden voor een vrijblijvende demonstratie. En om u te laten zien hoe eenvoudig die evacuatiestoel werkt, kijk eens naar het volgende filmpje:

U kunt ook contact opnemen met Pieter Hoogland, commercieel directeur van BSURE. Zijn emailadres: pieterhoogland@justbsure.com.

Bron: www.justbsure.com