Online stemmen VvE

Elektronisch stemmen volgens de regels van de VvE noodwet!

Op VvE-site kunt u met alle leden van de VvE in een gebruiksvriendelijke applicatie met apps voor iOS en Android elektronisch stemmen met automatische berekening van stemmen.

Gratis uitproberen Demo aanvragen

30 dagen gratis uitproberen

Online stemmen voor VvE's rechtsgeldig?

Er was de laatste jaren nogal wat onduidelijkheid of digitaal stemmen voor VvE's rechtsgeldig is. Er is hier nu echter verandering in gekomen door een nieuwe VvE noodwet die van toepassing is i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus.

Noodwet voor VvE's in Coronacrisis

Op 21 april heeft de Eerste Kamer de spoedwet (Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid) aangenomen. Die maakt het mogelijk dat VvE’s hun ALV met maximaal zes maanden uitstellen. Digitaal vergaderen, dus zonder fysieke bijeenkomst van de leden kan ook.

De tijdelijke wet geldt voorlopig tot 1 september a.s. en geldt met terugwerkende kracht tot 16 maart jl. Alle belemmeringen die in het splitsingsreglement staan, zijn met deze wet dus tijdelijk niet van toepassing: de wet gaat vóór de reglementen.

1. Digitaal vergaderen

Voorwaarden

Voor digitaal vergaderen moet u bij het uitschrijven van de vergadering de oproepingstermijn zoals in het splitsingsreglement is bepaald, in acht nemen.

In de uitnodiging moet u vermelden:

 • dat het bestuur of de voorzitter van de vergadering bepaalt dat leden geen fysieke toegang hebben tot de vergadering, en dat de vergadering langs elektronische weg door leden kan worden gevolgd;
 • dat de leden tot uiterlijk 72 uur voorafgaand aan de vergadering schriftelijk of elektronisch vragen kunnen stellen over de onderwerpen die in de uitnodiging (de agenda) staan;
 • op welke wijze de leden hun stem kunnen uitbrengen.
Hoe te volgen?

De leden moeten de vergadering kunnen volgen via e-mail, website, audio- (of AV-)stream, maar ook door middel van een (groeps-)telefoongesprek, beeldbellen of een audiovisuele vergaderapplicatie.

Wat doen we met vragen?

Leden moeten tijdens de vergadering vragen kunnen stellen via de communicatiemiddelen die gebruikt worden. Alleen als het op dat moment absoluut onmogelijk is, mag u hiervan afwijken.

De vragen die de leden hebben gesteld, moeten vóór of tijdens de vergadering worden beantwoord. De antwoorden moeten bekend worden gemaakt via de gebruikte communicatiemiddelen (meestal e-mail of de website).

Stemmen

Het bestuur of de voorzitter van de vergadering kan bepalen dat leden alleen kunnen stemmen met de gebruikte communicatiemiddelen. Het is belangrijk dat de stemgerechtigden via het gebruikte elektronische communicatiemiddel kunnen worden geïdentificeerd. Dat betekent dat moet kunnen worden vastgesteld dat de stemgerechtigde ‘aan de knoppen’ zit tijdens de vergadering. Dat kan ook met een e-mailadres of telefoonnummer van de stemgerechtigde.

Het is mogelijk om te stemmen tijdens de digitale vergadering, maar de voorzitter of het bestuur kan ook bepalen dat stemmen voorafgaand aan de vergadering kunnen worden uitgebracht. Dat moet op zijn vroegst 30 dagen voor de vergadering zijn gebeurd.

2. Uitstellen

De spoedwet biedt de VvE de mogelijkheid om het vaststellen van de jaarrekening - in de praktijk dus de ALV – met maximaal zes maanden uit te stellen.

Moet het bestuur spoedeisende maatregelen nemen, bijvoorbeeld voor niet-begrote schoonmaak of desinfectiemaatregelen? Dat kan zonder toestemming van de vergadering. De modelreglementen bieden die mogelijkheid. Als er een bedrag mee gemoeid is dat hoger is dan de ALV heeft bepaald, heeft het bestuur de machtiging nodig van de voorzitter.

Overmacht

Voor besluiten die de VvE wel moet nemen maar die niet spoedeisend zijn, zoals het vaststellen van de jaarstukken en de begroting, kan het bestuur niet op de stoel van de ALV plaatsnemen. Het meest voor de hand liggend is dat het bestuur op basis van de laatste vastgestelde begroting voortgaat met het beheren en besturen van VvE, tot het moment waarop de nieuwe begroting alsnog kan worden vastgesteld. Het bestuur doet er verstandig aan om de concept-jaarstukken te delen met de leden, ook al kunnen ze niet in een ALV worden vastgesteld.

Ledenbelang centraal

Advies: handel naar bevind van zaken. Doe wat een redelijk handelende bestuurder of beheerder in de gegeven omstandigheden zou doen. Betrek de leden erbij, ook al is vergaderen niet mogelijk. Goede communicatie met de leden is juist nu essentieel, om te voorkomen dat achteraf, wanneer alsnog om bekrachtiging van feitelijke bestuurshandelingen in de tussenliggende periode wordt verzocht, de leden niet voor verrassingsbesluiten komen te staan.

Elektrisch stemmen op VvE-site.nl of via de VvE app (iOS en Android)

Klanten van VvE-site kunnen digitaal stemmen via de website of via de app. Zodra er een onderwerp is om te stemmen wordt er een e-mail notificatie en/of push notificatie verstuurd en krijgt men voor de eigendommen waarvoor zij stemgerechtigd zijn de vraag om te stemmen.

Door gebruik maken van stemmen via VvE-site kunnen eenvoudig online besluiten genomen worden

 • Gebruikers kunnen digitaal machtigingen afgeven
 • Berekening van stemuitslag gaat automatisch op basis van aantal stemmen (gewicht) per appartement.
 • Multiple choice vragen mogelijk.
Gratis uitproberen Bekijk functionaliteiten
VvE-site - Een website en app voor elke Vereniging van Eigenaars
VvE AppVvE App

Alle VvE-site functies op een rijtje...

VvE-site zit vol gebruiksvriendelijke en handige functies. Precies wat u nodig heeft! Mist u toch iets? Laat het ons weten en we gaan voor u aan de slag!

Eigen domeinnaam

Uw VvE bereikbaar op een eigen domeinnaam, bijvoorbeeld www.vvesoeterdael.nl

Online stemmen

Voldoet aan de regels voor de nieuwe VvE noodwet

Online (live) vergaderen

Eenvoudig vergaderingen plannen, notuleren en besluiten vastleggen met een live video VvE vergadering

Eigen account

Alle leden van de VvE krijgen een eigen account. Daarnaast kan u bijvoorbeeld ook huurders beperkt toegang geven

VvE Documenten uitwisselen

Een centrale plek voor alle VvE notulen, rapporten en andere documenten (onbeperkte opslag)

VvE Storingen melden

Reparatieverzoeken online indienen en automatisch doorsturen naar de technische commissie

VvE Agenda

Online agenda met daarin de VvE events, gepland onderhoud en actiepunten

VvE Forum en Prikbord

Eenvoudig berichten met de medebewoners uitwisselen via een digitaal prikbord en VvE forum

VvE Actielijst

Alle actiepunten in een handig overzicht. Toewijzen per persoon of per rol

Notificaties

D.m.v. push- en emailnotificaties zijn de leden van uw VvE altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

VvE App voor telefoons en tablets

Wij hebben voor zowel iOS als Android apps beschikbaar voor telefoon en tablets

Doorontwikkeling

Voortdurende doorontwikkeling op basis van feedback van onze gebruikers

En nog veel meer...

Meld uw VvE aan en ontdek de mogelijkheden

Ervaringen met VvE-site

Hieronder leest u wat andere klanten die u voorgingen van ons vinden.

Lees al onze reviews op Trustpilot
Klik hieronder om Trustpilot te openen

24 feb. 2020

door JWF

VvE-site.nl, eigenlijk onmisbaar voor een VvE

Al jaren gebruik ik VvE-site.nl. Al jaren ben ik zeer tevreden. Het product evolueert op basis van ontwikkelingen en wensen van gebruikers. Hoewel het product al zeer intuïtief en flexibel (aanpasbaar aan de wensen) is, verwacht ik hierin zelfs nog meer diepgang.Het is als (nieuwe) websitebeheerder goed om eens rustig alle modules en instellingen te bekijken en uit te proberen; er kan niets stuk. Het is verrassend welke mogelijkheden er zijn!Als je goede contacten en communicatie wenst, is VvE-site.nl het juiste product.

20 feb. 2020

door MJ Duijvestijn

Heel gemakkelijk!

Hier en daar kan het wel anders/beter, maar iedereen kun je nooit tevreden maken. Het is voor de VvE een heel gemakkelijk op te bouwen site waarop je gemakkelijk informatie kwijt kunt.

01 nov. 2019

door Aletta

prettige werkbare site

prettige werkbare site, makers staan open voor feedback en doen er wat mee.

06 okt. 2019

door klant

Logisch opgebouwde site voor VvE beheer.

Logisch opgebouwde site die veel betekent voor VvE’s. Wij kunnen niet meer zonder.

23 aug. 2019

door Han Bergmans

De site van VvE-Site.nl werkt goed!

De site van VvE-Site.nl werkt goed en de inhoud is eenvoudig te onderhouden. Het bestuur kan via de site alle belangrijke zaken voor de leden publiceren. Het berichtenverkeer wordt intern gehouden en in een archief worden opgeslagen. Ook het meer jaren onderhoudsplan kan via de site worden eenvoudig worden gepubliceerd.

22 aug. 2019

door Gerard van den Braken

Goede site met een hoop mogelijkheden

30 mei 2019

door VvE De Beuk

Goede communicatie met de leden van de VvE

Werken al geruime tijd met dit systeem en het voldoet aan onze behoeften. Eenvoudig te bedienen en de leden kunnen zelf de eigen informatie bijhouden.

21 mei 2019

door Dick

Prima website voor de leden van VvE's

Prima website voor VvE's die hun leden optimale communicatie, opslag van documenten, stemmogelijkheid (peilingen), een prikbord (eenvoudig voor bewoners die digitale beginners zijn) of en volledig intern forum willen bieden en nog meer. Installatie is er eigenlijk niet, je kan onmiddellijk beginnen door bewoners toe te voegen. Rechten toekennen (wie mag wat) is goed geregeld. Evenals het indelen van leden/bewoners in groepen als lid, bestuur en Technisch Commissie of combinaties. De gratis probeer mogelijkheid werkt beter dan het doorlezen van documenten. De website richt zich niet op een volledige financiële administratie, maar op communicatie (van berichten, informatie, stemming) tussen bewoners/leden. Elk software product kan m.i. nog beter gemaakt worden. In dit geval zou ik bijvoorbeeld wensen dat de beheerder of TC-lid een volledig bericht krijgt van een storingsmelding, in plaats van een 'alert' (waarschuwing) dat er iets is. Nog mooier als de melding + bericht automatisch doorgeleid wordt naar de beheerder.

01 apr. 2019

door Vve (54 appartementen amsterdam)

Zeer gebruiksvriendelijke en complete...

Zeer gebruiksvriendelijke en complete website voor vve’s om leden te informeren, te betrekken en zelf informatie te laten zoeken.

08 mrt. 2019

door Den Pronk

Ziet er goed uit allemaal!

Ziet er goed uit allemaal, goede respons ook met vragen

28 feb. 2019

door klant

Uitstekend

Goed funtionerend communicatie platform voor vve’s

08 feb. 2019

door E. de Jong

Handig systeem

Handig systeem, met veel mogelijkheden.

08 feb. 2019

door P.R. de Graaf Almere

Duidelijke structuur

Duidelijke structuur, onbeperkte data opslag. De site is naar eigen inzicht in te richten. De tools daarvoor zijn voorhanden.

19 jan. 2019

door Laurentius

Van een VvE site naar gebruik bij een Resort

1 maand ben ik op zoek gegaan voor een website voor een Resort op Curacao. De eisen hadden we vooraf gedefinieerd waarbij de privacy van informatie hoog in het vaandel staat. Vrij snel kwam ik via Google op de VvE-site. Maar een Resort is geen VvE. Na wat speurwerk werd ik steeds enthousiaster. Alles wat we gedefineerd hadden kon ik op deze site kwijt. Vrij snel hebben ee een testgroep van 9 personen samengesteld. Tijdens het testen komen er vragen op die allemaal te beantwoorden waren en in de verschillende modules ingepast konden worden. Ik kan wel doorgaan met het promoten maar je moet het gewoon gaan doen. Mochten er vragen zijn dan mag je mij altijd benaderen. Mijn gegevens zijn bij de ontwikkelaar bekend.

08 jan. 2019

door marion vd heiligenberg

Prima site en goede ondersteuning

Prima site en goede ondersteuning. De website is al 6 jaar voor onze VvE een onmisbaar communicatiekanaal. Onze leden wonen verspreid over Nederland en enkelen ook daar buiten. Via de zeer gebruikersvriedelijke website informeren we elkaar top-down, bottum-up en zelfs diagonaal. Een aanrader!

Uw VvE-site kan vandaag nog online zijn!

In deze tijd van digitale communicatie kan uw VvE niet achterblijven. Zet vandaag de eerste stap en maak een account aan. U kunt het eerst 30 dagen gratis proberen.

Gratis uitproberen Bekijk de prijzen

Verrassend laag geprijsd!

Kleine VvE

Tot 10 appartementen

9.95

per maand
30 dagen gratis uitproberen
 • check

  Live video vergaderen

 • check

  Stemmen

 • check

  Storingen melden

 • check

  Ledenlijst

 • check

  Appartementenlijst

 • check

  Prikbord

 • check

  Mededelingen

 • check

  Agenda

 • check

  Actielijst

 • check

  Vergaderingen

 • check

  Besluitenlijst

 • check

  Eenvoudig notuleren

 • check

  Documenten opslaan

 • check

  Agenda

 • check

  Fotoalbum

 • check

  Telefoonboek

 • check

  Onderhoudsplanning

 • check

  Eigen domeinnaam

 • check

  Onbeperkte opslag

 • check

  Reacties plaatsen / chat

 • check

  Logboek

 • check

  VvE App voor iOS

 • check

  VvE App voor Android

 • check

  E-mail notificaties

 • check

  Push notificaties

 • check

  Talen: NL / EN / DE / ES

 • check

  Vrij van reclame

 • check

  Rechten instellen per module

 • check

  Zelf rollen aanmaken

 • check

  Export naar CSV

 • check

  Leden importeren

 • check

  Appartementen importeren

 • check

  Personaliseren

 • check

  Gratis updates

 • check

  AVG overeenkomst

 • check

  Handleiding

 • check

  Support

30 dagen gratis uitproberen

Middelgrote VvE

Tot 25 appartementen

19.95

per maand
30 dagen gratis uitproberen
 • check

  Live video vergaderen

 • check

  Stemmen

 • check

  Storingen melden

 • check

  Ledenlijst

 • check

  Appartementenlijst

 • check

  Prikbord

 • check

  Mededelingen

 • check

  Agenda

 • check

  Actielijst

 • check

  Vergaderingen

 • check

  Besluitenlijst

 • check

  Eenvoudig notuleren

 • check

  Documenten opslaan

 • check

  Agenda

 • check

  Fotoalbum

 • check

  Telefoonboek

 • check

  Onderhoudsplanning

 • check

  Eigen domeinnaam

 • check

  Onbeperkte opslag

 • check

  Reacties plaatsen / chat

 • check

  Logboek

 • check

  VvE App voor iOS

 • check

  VvE App voor Android

 • check

  E-mail notificaties

 • check

  Push notificaties

 • check

  Talen: NL / EN / DE / ES

 • check

  Vrij van reclame

 • check

  Rechten instellen per module

 • check

  Zelf rollen aanmaken

 • check

  Export naar CSV

 • check

  Leden importeren

 • check

  Appartementen importeren

 • check

  Personaliseren

 • check

  Gratis updates

 • check

  AVG overeenkomst

 • check

  Handleiding

 • check

  Support

30 dagen gratis uitproberen

Grote VvE

Meer dan 25 appartementen

29.95

per maand
30 dagen gratis uitproberen
 • check

  Live video vergaderen

 • check

  Stemmen

 • check

  Storingen melden

 • check

  Ledenlijst

 • check

  Appartementenlijst

 • check

  Prikbord

 • check

  Mededelingen

 • check

  Agenda

 • check

  Actielijst

 • check

  Vergaderingen

 • check

  Besluitenlijst

 • check

  Eenvoudig notuleren

 • check

  Documenten opslaan

 • check

  Agenda

 • check

  Fotoalbum

 • check

  Telefoonboek

 • check

  Onderhoudsplanning

 • check

  Eigen domeinnaam

 • check

  Onbeperkte opslag

 • check

  Reacties plaatsen / chat

 • check

  Logboek

 • check

  VvE App voor iOS

 • check

  VvE App voor Android

 • check

  E-mail notificaties

 • check

  Push notificaties

 • check

  Talen: NL / EN / DE / ES

 • check

  Vrij van reclame

 • check

  Rechten instellen per module

 • check

  Zelf rollen aanmaken

 • check

  Export naar CSV

 • check

  Leden importeren

 • check

  Appartementen importeren

 • check

  Personaliseren

 • check

  Gratis updates

 • check

  AVG overeenkomst

 • check

  Handleiding

 • check

  Support

30 dagen gratis uitproberen

Bovenstaande tarieven zijn exclusief BTW.

Zo is VvE-site ontstaan

VvE-site is in 2011 opgericht door Martin Pruim. Hij maakte toen zelf deel uit van een Vereniging van Eigenaren, en de communicatie daarin was veel "gedoe" - om het maar zachtjes uit te drukken.

Belangrijke informatie werd uitgewisseld via e-mails, brieven of het mededelingenbord in de entree, maar daarbij ging vaak veel fout. Irritaties en miscommunicatie waren het gevolg, en bovendien kostte al die communicatie de VvE-bestuursleden enorm veel tijd.

Als app-ontwikkelaar wist Martin: "Dat moet makkelijker kunnen...".

Hij ontwikkelde een online oplossing, in eerste instantie voor zijn eigen VvE maar al snel gingen meer VvE's ermee werken. Dat was het begin van VvE-site.nl, en inmiddels regelen ruim 500 VvE's met tienduizenden leden hun communicatie en VvE-zaken daarmee.

Wil je jouw VvE-zaken ook eindelijk efficiënt en makkelijk regelen, en alle communicatie eromheen stroomlijnen? Kies dan voor VvE-site.nl!

Gratis uitproberen
VvE-site - Een website en app voor elke Vereniging van Eigenaars

Neem contact met ons op

U kunt via onderstaande formulier alles aan ons vragen. Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Mail en supportadres
info@vve-site.nl

Postadres
Postbus 8096
1201 HB Hilversum

Telefoon:
035-203 1941