Welke kosten voor VvE beheer

Het beheren van een VvE kan, afhankelijk van het aantal appartementen in het gebouw, een tijdrovende uitdaging zijn. Het beheer kunt u overlaten aan een daarin gespecialiseerd bureau maar u kunt hier ook zelf de controle over houden. Een van de aspecten die belangrijk zijn in die afweging, zijn de kosten voor VvE beheer. Zowel in geval van uitbesteding als wanneer u ervoor kiest dit binnen het bestuur in eigen beheer te doen.

VvE-site iOS

Eenvoudig notuleren

Video vergadering mogelijkheid

Live stemmen

Vergelijk kosten VvE beheer

Voor u beslist of u het VvE beheer zelf regelt of wilt uitbesteden, is het belangrijk een goede afweging te maken omtrent de kosten. Belangrijk daarbij is dat u vooraf bepaalt welke werkzaamheden u eventueel door een bureau wilt laten uitvoeren.
Het vergelijken van de kosten is niet altijd even makkelijk, bureaus zijn hier op hun websites over het algemeen niet transparant over. Daardoor wordt u gedwongen om een offerte op te vragen, waardoor u moet wachten tot u deze heeft ontvangen. Ook in de duidelijkheid van de offertes zit natuurlijk een groot verschil.

Kiest u ervoor om het VvE beheer zelf uit te voeren, dan kunt u hiervoor gebruik maken van het portaal van VvE-site. Afhankelijk van het aantal appartementen, bedragen de kosten tussen de € 4,95 en € 19,95 per maand (excl. BTW). In het prijsoverzicht kunt u zien welk bedrag voor uw VvE van toepassing is.

Het was tijd om aan een oplossing te werken: één portaal voor VvE beheer, waar alle informatie uitgewisseld kan worden. Met gereguleerde toegang, zodat zowel beheerders als eigenaren van appartementen of units gebruik kunnen maken van hetzelfde portaal en de informatie kunnen inzien waar zij het recht toe hebben.

Kosten vve beheer

Zo beïnvloedt u de kosten van VvE beheer

Een VvE heeft vaste en variabele kosten. Denk daarbij aan verzekeringen maar ook aan schoonmaak en vast onderhoud. Variabele kosten zijn bijvoorbeeld kosten voor onderhoud dat niet jaarlijks hoeft plaats te vinden, zoals schilderwerk, onderhoud en herstel van de gevel en dergelijke.

Ook het beheer van een VvE kost geld. Denk dan aan de ledenadministratie, boekhouding, vergaderingen, opvolgen van storingsmeldingen etcetera. Een gedeelte hiervan kan worden uitbesteed aan bureaus die het VvE beheer van u overnemen. Ook daaraan zijn weer kosten verbonden.

Op zaken als onderhoud en verzekeringen kan in veel gevallen worden bespaard. Wel is het belangrijk de kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Het zou natuurlijk meer dan vervelend zijn als er een grote schade ontstaat en de (voordelige) verzekering vergoedt de schade niet. Zo komt u alsnog voor hoge kosten te staan.

Een onderdeel waar u wel eenvoudig op kunt besparen, is het zelf uitvoeren van het beheer van de VvE. Bijvoorbeeld met het portaal van VvE-site, dat zo intuïtief is ontworpen dat het beheer van de VvE zo eenvoudig en effectief mogelijk kan worden uitgevoerd. Een slimme manier om de kosten van VvE beheer te drukken én daarbij zelf ook nog meer inzicht te hebben in alles dat er speelt binnen uw VvE.

Ervaar het gemak van VvE-site

Hoe uitgebreid u het beheer van uw VvE ook wilt uitvoeren, binnen het portaal is aan alles gedacht. Van (online) vergaderen, inclusief opmaak, verspreiding en archivering van alle benodigde documenten, tot mededelingenborden, ledenadministratie of het (technische) beheer van de gezamelijke gedeelten van het gebouw. Ontstaan vanuit een behoefte van een VvE beheerder, waarvan u dus optimaal profiteert!
Wanneer blijkt dat de functionaliteit niet geheel toereikend is voor uw situatie, dan is het bijna altijd mogelijk om een uitbreiding van de tool te laten ontwikkelen. Zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

Omdat u alles in één portaal binnen handbereik heeft, is het niet meer nodig uw administratie keer op keer bij elkaar te zoeken. Dat maakt het beheer al stukken eenvoudiger.

Daarnaast kunnen de leden van het bestuur maar ook de VvE-leden, inloggen in de website en de app. Afhankelijk van de ingestelde rol kan de ingelogde persoon alles zien waar diegene toegang toe heeft.

Probeer nu zelf gratis

Wilt u eerst eens rustig kennismaken met het portaal van VvE-site en pas daarna beoordelen of dit voor u de uitgelezen manier is om de kosten van VvE beheer positief te beïnvloeden? Vraag dan een gratis demo aan en laat u rondleiden in het portaal.

Direct zelf aan de slag? Probeer de eerste 30 dagen dan helemaal gratis! Maak een eigen VvE website aan en gebruik alle functionaliteiten. Kiest u ervoor om na deze 30 dagen het portaal van VvE-site te blijven gebruiken? Dan kunt u alle instellingen gewoon behouden.

Wat cijfers op een rijtje...

10+

Jaar ervaring

550+

VvE's

30K+

Gebruikers

1K+

VvE vergaderingen

Wat onze klanten zeggen

De proefperiode is uitstekend bevallen en inmiddels een abonnement afgesloten. Support was echt van topklasse. Vragen werden binnen een paar uur beantwoord. Tijdens de demo ook veel mogelijkheden gehad om vragen te stellen. Contact verliep erg prettig. Ervaringen met de site tot dusver veelbelovend!
Ron van Geldorp
VvE Basiushof Spaarndam
Super makkelijk, eenvoudig alle functies scheelt een hoop werk. In Corona tijd, mooie oplossing om toch te kunnen vergaderen. Klanten helpdesk prima, reageert onmiddellijk op vragen, dus een dikke pluim
Nico van Delft
VvE de Biermolen
Hartstikke mooie en duidelijk site. Ik heb van de 80 appartementen zo'n 70 mensen enthousiast weten te krijgen. Nog niet met de interne vergadertool gewerkt, maar met Teams als video verbinding en stemmen is ook prima gegaan.
Handig dat je mooie communicatie middelen hebt.
Ook handig dat je op en aanmerkingen kan geven en daarop stemmen, om verbeteringen te krijgen.
Huub van Amelsvoort
VvE Wilhelmina Staete Den Haag
De site van VvE-Site.nl werkt goed en de inhoud is eenvoudig te onderhouden. Het bestuur kan via de site alle belangrijke zaken voor de leden publiceren. Het berichtenverkeer wordt intern gehouden en in een archief worden opgeslagen. Ook het meer jaren onderhoudsplan kan via de site worden eenvoudig worden gepubliceerd.
Han Bergmans
VvE de Hibiscus Arnhem